Monday, August 17, 2009

SelaMat PengantiN Baru....

Post kali ini adalah rentetan dari post yang sebelumnya. Cuti minggu ni ak terpaksa balik awal sikit selalunya hari sabtu ak baru sampai rumah tapi minggu ni ak sampai rumah hari jumaat sebab kenduri kahwin tu hari sabtu, so adat orang kampung kena pergi menolong. Sampai jea kat rumah mandi then terus sembang-sembang jap dengan mak banyak jugak yang kami sembangkan...yang ni biarlah rahsia...:) ...kali ni ak balik dengan bertopeng..petang tu belom pun sempat rehat dah kena g mah nek busu tu..hurm layan kan jela. Ak sampai jea sana terus belek telur yang banyak giler nak di pack...tapi best buat ramai2. Lama tak sembang ngan sedara mara. Pengantin pun join sekaki. pastu rehat2 kejap. Malamnye pulak gotong royong masak sup
tulang. Pergh memang sedap makan panas2. Pastu baru lah balik.

Besoknnye pulak pagi lg ak dah terpacak mah nek leha, seb bek adik ak pikah ikut sekali kalau tak maunnye ak datang time makan jea. Mak ak kerja sekerat hari nasib baik dapat balik awal. Sampai jea dah kena pegang cili. Pastu buat lauk pengantin, siang daging, hati, bawang seronok campur ngan orang kg ni macam macam petua ak dengar, kelakar pun ada. Layan kn jea..


power rangers nak balik kg...
xley duk kat atas kerusi nanti hilang seri...p/s:ni cousin ak cakap...yeake??!

my sis with our cousin waniey..


nek ton teringin lagi nak bersanding ker...hahah

bile la lah turn ak kena rejis pulak hek...

ni la 2 abg sedara ak...means 2 pasangan pngntin bersanding serentak...

sangat sedap...sum kaki lembu...
wif my sis atikah dan zulaikha..


colorful..comeyyy



sailormoon...hahahhaha

3 comments:

♥chentaMAYA™ said...

yg tdong biru itu ade iras2 akq!
hee~
akq kwen nnti gtaw ea!
jempot sy!
hee~

asteroide said...

mmg ler kate satu kilang..adik akk yg bongsu tu...heheheh..kawin lmbt lg la yunk oiii...pupu la kin dulu

Putra Al-Maliki said...

Awe bile lagi? Dah ade calon belum? Kalau belum ehem..ehem.. =)