Tuesday, January 20, 2009

Saudaraku di palestin..


Dikala ak menulis catatan ini, bumi palestin pula sedang menjadi medan menjamah bom nuklear tentera zionis laknatullah.Tidak kah ada rase belas kasihan kepada kanak2 wanita bayi2 yang tidak bersalah menjadi makanan bom mereka. Dasar manusiatidak punya hati, tidak terpikirkah jika yang menangis itu ibu kamu yang melahirkan adik yang kau kasihi menagis mencari abangdan kakak. Tidak kah ko terpikir tentang kebesaran tuhan tu, yang menciptakan mu, dan yang pasti engkau akan mati. Kelak ko akan menjadi bahan bakaran di neraka jika kau tidak bertaubatdan mengakui tuhan ku adalah tuhan mu, yang menjadikan ak dan kamu.
Tapi kau masih jahil membunuh ribuan saudara ku di palestin tanpa ada rasa bersalah. Manusia jenis apa kamu ni. Ak merasa sedih dan duka cita tatkala ak melihat saudara ku di sini masih lalai dan tidak mensyukuri nikmat iman, nikmat kemerdekaan ygkita miliki. Wahai saudaraku disini tidakkah kau merasa terharu mendengarkan cerita ini. Seorang pembantu prof ku telah menceritakan sesuatuyang bergitu membuat hati kecil ku berkata "bergitu agongnya pengorbanan seorang hamba kepada mu ya ALLAH". Dia menceritakan rakanya seorang wartawanyang bertugas dinegara palestin untuk meninjau keadaan disana. Apabila disana beliau mendapati seorang ibu menagis di kubur anak-anaknya. Lalu bertanya kawanya kepada ibu tersebut melalui perantaraan penterjemah disana. Kenapa makcik menangis, wanita itu pun berkata, "ak menagis sebab ak telah terlalutua untuk melahirkan anak lelaki untuk dihantar ke medan perang jawab ibu tersebut. Jika ada lagi anak lelakiku nescaya ak akan hantarnya untuk pergi berperang.Tetapi semuanya telah syahid dimedan peperangan. Bertapa dalamnya semangat jihad yang ditanamkan didalam diri anak2 masyarakat arab ini. Tapi kita sangat jauh bezanya dengan mereka. Negara bebas, tetapi masih dijajah pada hakikatnya. Tidakkah kita sedarKIAMAT PASTI DATANG, dan HARI KEBANGKITAN ADALAH BENAR, SYURGA DAN NERAKA ADALAH BENAR. Janganlah kita takut untuk berjihat menegakkan ISLAM agama ALLAH.Ak mengigatkan diriku yang seringkali tergelincir dari landasan sebenar ini, supaya menjadi hamba yang sentiasa mengigati akan adanya hari kemudian. Janganlahtakut menegakkan agamanya.
Walaupun ak tidak berdaya untuk mengangkat senjata berjuang bersama saudaraku di palestin tapi ak tetap membingkiskan doa dan Al Fatihah, Yassin rayuanku pada ALLAHmoga saudaraku dipalestin dikuatkan semangat jihad mereka. Melalui itu juga ak telah menghadiri satu perhimpunan di MITC melaka untuk mengadakan tunjuk perasaan atau perhimpunan rasmi bagi mengumpul dana untuk saudaraku dipalestin. Hanya itu yang ak mampu lakukan.dalam perhimpunan ini, ramai sekali pelajar2 melaka yang hadir sebagai rasebenci dan marah mereka terhadap tindakan tentera zionis(israel dan sekutunya AS). Perhimpunan itu juga disertai oleh pelajar palestin sendiri yang sedang mengikutipengajianya di Malaysia.

Ak menyeru kepada semua pembaca blog ak ni, agar sama2 memboikot barangan buatan mereka.Hanya itu yang kita mampu lakukan untk menolong saudara kita di palestin.0 comments: